FORSIDEN KONTAKT UKENS BLOGG INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

Universals Studios, Orlando. GUIDE/TIPS

Da kommer endelig guiden jeg snakket om å lage om Universal Studios, Orlando. Jeg var så heldig å få oppleve denne utrolige parken i begynnelsen av Juni. Da skrev jeg også poster fortløpende om opplevelsene mine i parken. Det kan du sjekke ut under kategorien Florida 2014 for de som ønsker en nærmere titt. Universal Studios, Orlando er en stor park som er delt i to mindre parker i tillegg til en City walk og en vannpark som ligger litt i bakgrunnen. Begge delene av parken har temare hentet fra TVens verden og alle attraksjonene er som tatt ut av filmer og serier. I City walken (som er et område før billettkontrollene) finner man massevis av resturanter og butikker.


Parken er bygd med et felles område, City Walk. Denne går man gjennom før man kommer til inngangene til hver av delparkene, Universal Studios Florida og Universals Islands of Adventure. Begge delparkene er bygd opp som tatt ut av filmenes verden. Enten som at man befinner seg i filmene og seriene eller som en del av scenene og produksjonsområdene. Mat og drikke finner man gjennom hele parken. Cafere, resturanter og boder med drikke og litt kjapp mat finnes overalt. Det er også et par barer, foreksempel Moe´s i Springfield. Det er selvfølgelig litt dyrere med mat i parken enn det er utenfor, men man kan ta med seg niste og drikke. Det eneste man ikke kan ta med inn er alkohol og knusbart glass. Dette blir sjekket før man går inn til City Walken. Altså det første man møter. Ingen biletter blir sjekket der og dermed er City Walken gratis å komme inn i. Over til delparkene. Jeg ble absolutt mest imponert over hvordan Universals Islands of Adventur var bygget. Det var helt klare skiller mellom temaene som gikk gjennom parken og det var helt utrolig velgjort. En opplevelse i seg selv. Fra superhelter og enorme figurer til tegneserier og rare former til Jurassic Park og jungel og videre inn i Harry Potters magiske verden til Simbad og flyvende tepper og til slutt inn i et område som var som tatt ut av barneTV. Denne delparken har flest tradisjonelle berg-og-dal-baner men også noen simulatorer og show. Det var også tre vannsklier i denne delparken. Jeg synes den beste attraksjonen i denne delparken var simulatoren som foregikk på Harry Potters skole, Galtvort. Veldig godt laget og jeg har aldri opplevd noe liknende. Over til Universal Studios Florida som er den andre delparken som Universals Studios består av. Denne delparken var for det meste bygd opp som gatekulisser og store bygg. Men det var også et område som var som tatt ut av serien The Simpsons. Dette var selvfølgelig samboerens favorittdel. Attraksjonene i denne delparken var for det meste simulatoerer og show, men det var også en helt vill "tradisjonell" berg-og-dal-bane. The RockIT het den og gikk rett til værs før vi ble dradd med ned i dragesuget og tatt med på en heftig luftetur. Dette var en av mine favorittatrakksjoner. Det var også flere av attraksjonene som falt i smak, som foreksempel The mummy. Det var en vanlig berg-og-dal-bane som foregikk innendørs i halvmørket. Kilte godt i magen når den dro oss med rundt i mørket. Det var også noen simulatorer som var utrolig stilige, som foreksempel den i Springfield.

TIPS
Ta med skift hvis du skal i Universlas Islands of Adventures, også skoskift. Det er tre forskjellige vannsklier og to av dem er knallgøye. Men man blir klissvåt og man kan vri opp alle klærene etterpå, fra innerst til ytterst. Det går ann å bruke regnponcho men opplevelsen av attraksjoen tviler jeg på blir den samme. Jeg tror heller ikke den klarer å holde deg helt tørr. For her snakker vi bøttevis av vann og kiling i magen. Det finnes også mennesketørkere (en slags stor hårføner) som koster 5 dollar, men jeg tror ikke man blir helt tørr av dem, men stilige er de jo. Likevel er det ikke gøy å gå våt rundt i resten av parken.

Biletter.
Vi forhåndsbestilte VIP express-billetter på hjemmesidene til US. Det var enkelt og greit og jeg synes alle de forskjellige billettene var forklart på en grei måte. Det kan være vanskelig å vite på forhånd hva man har lyst til og hva man ønsker av oppholdet sitt . Og derfor også lettere for noen å kjøpe billetter på stedet, men det har jeg ingen erfaringer med. Vi valget to-dagers VIP express billett. Da kunne vi besøke begge delene av parken på hver sin dag. vi kunne også gå i en expresskø som vi sparte utrolig mye tid på. Vi hadde nok i bunn og grunn ikke trengt VIP-delen av billetten. VIP betydde at vi hadde ubegrenset antall ganger vi kunne gå i expresskøene til diverse attraksjoner. Det selges også vanlige express-billetter som betyr at man har en gang i expresskøen i hver attraksjon, med unntak av noen attraksjoner som ikke har expresskøer i det hele tatt og som derfor blir det samme for alle, uansett billett. Dette gjalt bare et par av attraksjonene vel og merke.
Vi hentet billettene i will call kiosk. Dette var automater som var plassert innerst i City Walken. Det eneste vi trengte var kortet vi hadde betalt billettene med på nett og en kode som vi hadde fått på mail.

Opphold i Orlando
Jeg vil anbefale alle å bo i nærheten av parken. De fleste hotellene i området er tilrettelagt for at man enkelt skal kunne besøke parken. Hotellet vi valgte lå rett på andre siden av gaten til hovedinngangen til parken. De hadde en gratis shuttlebus-tjeneste som kjørte fra hotellet og tilbake som også flere hoteller i området har. Hvis ikke man ønsket å bruke tid på buss kan man betale 5 dollar og man ble kjørt dirkete fra hotellet til parken. Det kryr også av drosjer i området. Der betalte vi også ca 5 dollar og det var inkludert tips. Hvis man har bil og vil kjøre inn i parken på egenhånd er det selvfølgelig helt mulig. Selv vil jeg anbefale å la bilen stå hvis man har andre muligheter å komme seg til parken på.

Jeg tror jeg kommer til å huske denne utrolige parken for resten av livet. Og hvem vet, kanskje det blir en tur til engang. Håper guiden var til nytte for noen og at den kanskje hjalp andre til å velge det neste reisemålet.

Skrives!

#orlando #universalsstudios #fornøyelsespark #reisemål

9 kommentarer

Inger Sin hobby-blogg.

20.06.2014 kl.17:06

Du verden for en flott park. Ja denne må være en opplevelse for seg selv:D

Takk for titten :D

Ønsker deg en fin kveld og helg :D

Anndrea

20.06.2014 kl.17:13

godt skrevet! jeg fikk lære den harde veien hvorfor de solgte regnponchoer før enkelte av attraksjonene.. vi valgte jurassic park som det første vi gjorde, og vi gikk rundt klissblaute i flere timer!

inmyheels

20.06.2014 kl.17:29

Inger Sin hobby-blogg.: bare hyggelig ;) håper du også får en fin helg ;)

inmyheels

20.06.2014 kl.17:29

Anndrea: ai, så kjedelig! Håper været nar nydelig så dere ble tørre igjen ;)

Anndrea

20.06.2014 kl.17:35

hehe ja det var jo varmt å fint vær, men det tok litt tid :p

theresekristina

20.06.2014 kl.20:30

Eg har såå lyst å oppleve Universal Studios :)

inmyheels

22.06.2014 kl.15:47

theresekristina: anbefales ;)

Sonja

23.06.2014 kl.07:13

Jeg var der for mange år siden, takk for gjensynet!

inmyheels

23.06.2014 kl.12:11

Sonja: ;)

Skriv en ny kommentar

inmyheels

inmyheels

24, Kristiansand

Jeg er Kristiane og jeg kommer fra Kristiansand men bor nå i Oslo. Her bor jeg sammen med kjæresten. Drømmen min er å bli jordmor og det målet skal jeg nok nå til slutt. Ris og ros tas imot med takk. ENJOY!

INSTAGRAM

Annonser

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits