FORSIDEN KONTAKT UKENS BLOGG INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

Apper man må ha. Trening, mat og helse.

Jeg tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om 4 helseapper jeg bruker flittig. To treningsapper, en app om mat og en app om røyk/snus-slutt. Jeg har ingen treningdagbok og jeg velger å tro at det er på grunn av disse appene. Jeg kan skrive ned alt jeg gjennomfører av trening og alt jeg spiser hvis jeg vil. Jeg har også kontroll på hvor lenge jeg har vært snusfri/røykfri og hvor mye jeg har spart på denne tiden. Høres ikke dette bra ut? 

ENDOMONDO

Den første appen jeg vil presentere er Endomondo. Dette er en app man kan bruke i forbindelse med kondisjonstrening. Både gange, løping, sykling, golfing, ridning, seiling. Ja, you name it. Så og si alt som går fremover. Den har gps-kobling og kart så man kan følge med hvor man beveger seg. Man kan lage ruter man kan følge og man får beskjed på øret når man har løpt 1km, man får også vite hvor lang tid man har brukt på den siste kilometeren og tilsammen på turen så langt. Man kan legge til venner, se historien fra tidligere økter og bli med på challenges. Når man er ferdig med økten blir den lagret og man kan se hvor langt man har løpt, hvor lang tid man har brukt, ca hvor mange kalorier man har brukt, i tillegg til andre ting. Dette er en helt super app og jeg bruker den hver gang jeg er ute å løper, uten unntak.

SLUTTA

Slutta er den andre appen jeg bruker flittig. Jeg var fæl til å stappe i meg snus når jeg hadde fått i meg litt alkohol i blodet. Det var så ekstremt unødvendig og derfor bestemte jeg meg for å kutte det helt ut. Derfor lastet jeg ned slutta-appen og sluttet å snuse på dagen. Jeg skjønner at det kan være vanskelig for de av dere som er helt avhengige og røker eller snuser daglig. Men jeg tror absolutt denne appen kan være med på å motivere til røyk/snus-slutt. I starten får man motiverende meldinger og oppløftene kommentarer. Man kan følge med på akuratt hvor lang tid man har sluttet og hvor mye man har spart av penger. 

JEFIT

Denne appen har jeg nettopp begynt å bruke og til nå liker jeg den. Den var litt vanskelig å finne ut av i starten men det kommer seg etterhvert. Denne bruker jeg til styrketrening og til å skrive ned målene på kroppen min. Det er vel mest det siste jeg bruker den til nå, men etterhvert bruker jeg den nok mer og mer til styrkeøktene. Spesielt de øktene jeg har på egenhånd. Det er satt opp et ukesprogram man kan følge eller man kan klikke seg inn på en muskelgruppe og det kommer opp en drøss av forskjellige øvelser. Deretter kan man trykke seg inn på en øvelse og skrive inn sett, vekt, repitisjoner og hviletid mellom settene. Til styrketrening forstår jeg at det er lettere med en treningsdagbok. Det kan være litt tidkrevende å plotte inn alt man foretar seg av styrketrening og det går nok fortere med penn og papir. Men denne appen er absolutt et godt alternativ til treningsdagboken. 

MYFITNESSPAL

Til slutt vil jeg ta for meg myfitnesspal. Her kan man enten scanne inn en matvaren man spiser eller man kan søke den opp i databasen av matvarer som ligger inne på appen. Man skriver inn vekten man har og målet man ønsker å nå. Du kan også sette en tidsramme på vektnedgangen og appen regner ut hvor mange kalorier du må holde deg innenfor hvis du skal nå måle ditt på angitt tid. Jeg er ikke så flink til å bruke denne appen lenger. Mest fordi jeg ikke teller kalorier og derfor ikke har så bruk for den. Men for dere som teller kalorier er den super. Man har stålkontroll og vet hele tiden hvor mange kcal man har spist og hvor mange kcal man har igjen den dagen. Man kan legge til venner og sette opp påminnelser om neste måltid. Man kan også se hvordan man har fordelt karbohydrater, fett og proteiner i maten man har spist.

 

Bruker du noen av disse appene? Hva synes du om dem?

 

PS: Jeg holder en konkurranse på bloggen hvor man kan vinne en goodiebox til en verdi av 500 kr. Sjekk den ut her!Bildene er hentet fra Google

#trening #helse #diett #mat #endomondo #slutta #jefit #myfitnesspal #røyk #snus #styrketrening #apper

20 kommentarer

Cecilie Marie

07.03.2014 kl.12:40

Disse appene må jeg prøve :D

inmyheels

07.03.2014 kl.12:48

Cecilie Marie: bare å laste ;)

qaroline

07.03.2014 kl.12:56

Du burde sjekke ut Fitocracy ;) Treningsapp hvor du logger trening og så får du XP-poeng ut fra hvor mye du har trent! Synes det er kjempegøy :)

inmyheels

07.03.2014 kl.12:58

qaroline: oi, spennende. Skal sjekkes ut! Takk for tips ;)

fredlig

07.03.2014 kl.13:02

Den enmondo trekker da så mye strøm? Eller ?

inmyheels

07.03.2014 kl.13:09

fredlig: Kanskje litt mye, men jeg klarer meg ikke uten.

fredlig

07.03.2014 kl.13:21

:)

Da stemmer det at det ikke er bare jeg som ser den trekker mye strøm, takk for svar.

inmyheels

07.03.2014 kl.13:34

fredlig: ;)

07.03.2014 kl.13:38

jeg bruker mye fitnespal, kjempe effektiv app ::) da har du litt mer kontroll over hva du stapper i tryne :)

Kristina B.

07.03.2014 kl.13:44

Jeg bruker endomondo og myfitnespal! Utrolig bra apper, og man får en så god oversikt. Liker at endomondo har en nettside, hvor jeg kan følte med på grafer hvor mye jeg har trent i løpet av uka, måneden og året, kjenner det motiverer meg :)

inmyheels

07.03.2014 kl.14:00

Kristina B.: Ja, jeg er så fornøyd med dem!

inmyheels

07.03.2014 kl.14:01

Anonym: Jepp, helt sant ;)

Gudrun Marie

07.03.2014 kl.14:39

Kanskje disse er noen nye apper som jeg skal laste ned :)

inmyheels

07.03.2014 kl.15:06

Gudrun Marie: ;)

Elise Bjørnson Kleven

07.03.2014 kl.15:25

Fint innlegg, god helg! <3

inmyheels

07.03.2014 kl.15:27

Elise Bjørnson Kleven: god helg <3
Spennande med inspirasjon til noken nye apper ;) Noken skal definitivt lastes ned!

God helg til deg :)

groshverdag

07.03.2014 kl.16:03

Jeg bruker Slutta,den er min venn og motivator,etter at jeg slutta og røyka,for snart en mnd siden.Hjeper utroligt mye for meg og er en kjempebra app:-))

inmyheels

07.03.2014 kl.16:09

groshverdag: Helt enig!

inmyheels

07.03.2014 kl.16:09

Linda Marie Stuhaug: Last i vei!

Skriv en ny kommentar

inmyheels

inmyheels

24, Kristiansand

Jeg er Kristiane og jeg kommer fra Kristiansand men bor nå i Oslo. Her bor jeg sammen med kjæresten. Drømmen min er å bli jordmor og det målet skal jeg nok nå til slutt. Ris og ros tas imot med takk. ENJOY!

INSTAGRAM

Annonser

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits