FORSIDEN KONTAKT UKENS BLOGG INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

Cinque Terre

Cinque Terre er 5 små byer som ligger langs den italienske vestkyst. Bøndene her har i hundrevis av år skapt fruktbare terrassen ut av stupbratte lier. De har lagt stein på stein, tilsaman 6700 kilometer mur har de bygget for å støtte opp terassene sine. På 1800-tallet ble disse byene kun drevet av vinproduksjon, men så kom druepesten og hele livsgrunnlaget forsvant under føttene dems. Mennene måtte finne seg annet arbeid og mange av dem emigrerte til Amerika. Kvinnene satt igjen og ut av asken steg en ny generasjon kvinnebønder. De fikk tillsendt nye drueplanter fra mennen i Amerika og disse plantene var immune mot lusa som hadde herjet i Europa. Dermed overlevde byene og de er der den dag idag. Idag går det ann å besøke alle byene, enten å gå på de snirklete steine eller ved å ta tog. Vi valgte å gå en tur mellom 3. og 4. byen. Det var romantisk og veldig idyllisk. Jeg anbefaler på det sterkeste å besøke disse byene.

Her var vi halvveis på turen og vi hadde bare gått oppover. Nå begynte endelig nedoverbakkene/trappene og det var deilig!

Dette bildet tok jeg rett får vi skulle gå til toget for å dra hjem. Det hadde skyet på og begynt å lyne og tordne. Det var veldig fint, men litt skummelt. Håper noen av dere en gang i fremtiden får oppleve disse byene. Det var helt fantastisk og anbefales på det sterkeste!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

inmyheels

inmyheels

24, Kristiansand

Jeg er Kristiane og jeg kommer fra Kristiansand men bor nå i Oslo. Her bor jeg sammen med kjæresten. Drømmen min er å bli jordmor og det målet skal jeg nok nå til slutt. Ris og ros tas imot med takk. ENJOY!

INSTAGRAM

Annonser

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits