FORSIDEN KONTAKT UKENS BLOGG INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

Romatips

Jeg tenkte jeg kunne rable ned noen erfaringer jeg har gjort meg i Roma som kan være greit å ta med seg hvis noen av dere skal en tur til denne nydelige byen.

Roma er en by med mye historie og dette preger byen. Jeg følte at vi hele tiden snublet over storslåtte palass i barokk stil med et monument eller en fontene i front. Hær er det MYE å ta bilde av! Roma er en innlandsby bygd opp rundt elven Trevere (tidligere Tiber) ved en høyde. Det er pizzariaer overalt og is finner man på enhver meny.

Tips:

? Ta toget fra flyplassen til Roma. Togstasjonen er godt skiltet fra bagasjebåndet og det er enkelt å finne frem. Stasjonen i Roma heter Termini men det holder å si at man skal til Roma sentrum. Tog er halve prisen av taxi for to personer. Er man 4 er prisen omtrent den samme. Det er turistkontor på stasjonen i Roma som kan hjelpe med retning til hotellet. Vårt hotell lå rundt et hjørne rett i nærheten så vi kunne spasere uten problem. Litt flaks skal man ha.

? Det er veldig mye å se i Roma og vi valgte tre ting vi ville få med oss på turen. Metroen stopper rett ved Colusseum og er en veldig grei plass å starte. Herfra gikk vi gjennom Via del Corso og tok en avstikker til Fontana de Trevi. Fontenen er med i utallige filmer og de fleste turister velger å besøke denne i løpet av oppholdet. Vi gikk videre oppover Via del Corso til vi kom til Via Condotti. Her ligger designbutikkene på rekke og rad og i enden kommer man ut på en åpen plass med Spansketrappa i sentrum. Ikke langt fra trappa ligger metroen. Ta på gode sko og drikk masse vann.

? Det kan være lurt å lokalisere et supermarked i nærheten av hotellet i tilfelle man trenger noe eller vil ha vann på hotellrommet. Vi gikk gate opp og ned uten å finne en eneste butikk med shampo. Litt frustrerende etter en lang klam og varm dag.

? For de som er 18+. Jeg vil absolutt anbefale husets vin. De er gode og veldig billige. Mange lager sin egen husets vin og kommer i forskjellige størrelser. Stol på at Italienere kan vin!

? Fer de som er 21+. Lemoncello er Italias nasjonal drink. Denne har alle italienske familier sin egen oppskrift på som går fra gerasjon til geneasjon. Sitron likøren er veldig fin etter et måltid eller som drink alene. Det er veldig Italiensk og verdt å prøve.

Dette innlegge har jeg nå skrevet for 2.gang. Krysser fingrene for at alt går som det skal.

Nå sitter vi på hotellet etter en kort togtur på 1.5 timer i FIRENCE!! Denne byen har jeg gledet meg til!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

inmyheels

inmyheels

24, Kristiansand

Jeg er Kristiane og jeg kommer fra Kristiansand men bor nå i Oslo. Her bor jeg sammen med kjæresten. Drømmen min er å bli jordmor og det målet skal jeg nok nå til slutt. Ris og ros tas imot med takk. ENJOY!

INSTAGRAM

Annonser

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits