FORSIDEN KONTAKT UKENS BLOGG INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

Psykiske lidelser og sosial kontakt.

Det er mange som er veldig åpne om lidelsen sin og spesielt på blogger. Det finnes utallige innlegg som handler om noen som sliter med angst, depresjoner, selvskading, selvmordstanker osv. Noen hevder at disse lidelsese blir den nye folkesykdommen og det er mange unge som blir rammet. Hvorfor skjer dette? Handler det om utviklingen i samfunnet? Går det i arv? Jeg vet ikke. Jeg vet at Facebook har blitt fremstilt som en mulig årsak. Grunnen er at hjernen tror den er sosial, men kroppen er det ikke. Man lurer hjernen til å tro at man er med folk. Har du noen gang merket at hvis du er sulten og tygger tyggis blir man fortere mer sulten? Det er litt det samme som skjer. Hjernen tror den får mat men magen er fremdeles like tom.

Et spebarn kan dø hvis den ikke får kjærlighet og kroppskontakt. Så kanskje det er noe i det med Facebook, men jeg tror ikke Facebook alene er årsaken til at så mange blir syke. Det handler også om idealene som settes og tilgangen til dem. Internettet er kanskje årsaken. Man sitter hjemme og ønsketenker om hva som er det gode liv og det er i alle fall ikke det livet man har. Se den bloggeren som lever det livet, eller se den skuespilleren som bor i det huset og så videre. At man heletiden sammenlikner seg med det som finnes på Internett og finner ut at man har et stusselig liv fordi alle andre inne på nettet har det så mye bedre. De er mye tynnere, de har alt de trenger og enda mer, de går på alle de eventene and the list goes on. Jeg tror dette kan være en av tiggerne til lidelsene. Mange søker ikke kontakt med sin egen omverden utenom gjennom nettet og i tillegg klikker man seg side opp og side ned om andres hverdag (tror du) men egentlig er det bare en brøkdel. Og som regel bare det mest positivt, også får man sett livsstilen til de rikeste av de rike i Hollywood. De som har så mye penger og de som har så mye at de ikke vet hva de skal bruke dem på. De som blir syke av berømmelse og bruker stoff fordi de kan. Også søker man opp alle de med et så deilige ytre at det svir litt i øynene og hjernen tror det er sånn den kroppen ser ut når hele bilde egentlig er manipulert og fikset på.

Det er kanskje lurt å stoppe mens leken begynner å vippe over den gale veien. Kanskje man må ta seg selv i nakken og tenke seg om en gang til før man sitter forann skjermen på 5. timen. Jeg vet ikke om dette er noe av årsaken og jeg tror arv også spille inn på hvordan man ender opp. Og jeg er helt sikker på at det er flere faktorer og årsaker som spiller inn på om man blir deprimert eller er engstelig og har en lidelse.

Det jeg vil frem til og er helt sikker på er at de grunnleggende behovene mennesker har burde dekkes. Og ett av dem er sosial kontakt på den gammeldagse måten. Så ta kontak folkens, f2f!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

inmyheels

inmyheels

24, Kristiansand

Jeg er Kristiane og jeg kommer fra Kristiansand men bor nå i Oslo. Her bor jeg sammen med kjæresten. Drømmen min er å bli jordmor og det målet skal jeg nok nå til slutt. Ris og ros tas imot med takk. ENJOY!

INSTAGRAM

Annonser

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits