FORSIDEN KONTAKT UKENS BLOGG INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

Redsel

Det er menneskelig å føle redsel fra tid til annen. Redsel er uungåelig med andre ord. Man kan oppleve panikk redsel eller man kan være redd for at noe skal skje. Det er på mange måter forskjellige redsler, som for eksempel blir man ikke redd av en edderkopp på samme måte som man er redd for at noe skal dø. Redselen utvikler seg også med årene. Når man er liten kan hjerte banke og svetten pipple av skremmende monster i eventyr. Etterkvart blir man kanskje redd for jentelus/guttelus eller at noen skal finne ut hvem man er hemmelig betatt av. Også blir man ungdom. Man blir redd for at foreldrene skal få napp i at man har smakt sin første øl, og mer alvorlig kan man bli redd for fremmede. Å gå alene hjem om kvelden kan være fryktelig, i alle fall var det det for meg. Når man er voksen og har fått barn selv er man redd for at det skal skje noe med dem. Man er redd for hvordan man påvirker dem og om fremtiden. Aldringsprosesen kan også væremskremmende. Å få sitt første grå hår er kanskje frykten til mange. Når kroppen blir sliten og det lenger ikke er noe vits i å prøve å skjule de grå hårene og man begynner å nærme seg slutten kommer angsten for å dø, man blir redd for å gå på glatta fordi man kan være uheldig å brekke lårhalsen.

Redsel finner man altså gjennom hele livet, det bare endrer seg litt med årene. Når man er barn har man ikke det ansvaret som man har som voksen. Når man er ungdom forstår man alvoret, men visdommen og erfaringene er der ikke enda. Når man endelig har blitt voksen og kan bestemme over seg selv kommer også bekymringene. Jeg tviler på at dette er et tegn på visdom. For når man er gammel og har opplevd alle trinnene i å være redd forstår man hva livet handler om. Det handler om å leve. Det er for meg veldig lett å si, men ikke så lett å forstå. Jeg er så uendelig langt unna å dø.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

inmyheels

inmyheels

24, Kristiansand

Jeg er Kristiane og jeg kommer fra Kristiansand men bor nå i Oslo. Her bor jeg sammen med kjæresten. Drømmen min er å bli jordmor og det målet skal jeg nok nå til slutt. Ris og ros tas imot med takk. ENJOY!

INSTAGRAM

Annonser

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits