FORSIDEN KONTAKT UKENS BLOGG INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

Tilgjengelighet

Hva tenker du hvis du mister mobilen din? Jeg for min del er helt avhengig av denne knotteboksen jeg drasser med meg overalt. Jeg føler meg naken og tom uten mobilen min. Jeg føler at hvis jeg ikke har den vil ingen ha noen interesse av å inkludere meg i aktiviteter og avtaler i løpet av dagen eller uken fremover. Jeg ville heller ikke hatt noen jobb eller kontakt med familien min hjemme i Kristianesand. I dagens samfunn er man blitt avhengig av tilgjengelighet. Hvis man ikke er tilgjengelig kan man heller ikke bli en del av samfunnet. Jeg lurer på hvordan de fikk tak i hverandre før? Hvordan de fikk gitt hverandre beskjeder og avtalt møte. Hvordan? F.eks å søke på en jobb hadde jo vært så å si umulig uten e-post og mobil. Alt av avtaler skjer jo via teknologiske portaler.

Jeg skal ærlig innrømme at det ikke skjer så mye på telefonen min. Heller ikke på facebooken eller e-posten min skjer det så fryktelig mye. Men det som skjer der må jeg få med meg, hvis ikke kan jeg risikere å gå glipp av noe, gud forby. Tenk det da, å gå glipp av noe. Å gå glipp av muligheten til å gjøre noe gøy, til å gjøre noe spennende den dagen også. Er det egentlig så farlig? Jeg synes man skal leve livet og alt det der, men det kan man jo gjøre i eget selskap også. Eller kanskje man lever livet hvis man tørr å ta steget ut av tilgjengeligheten og satse på et eventyr. Er det så farlig å gå glipp av den ene utflukten med venner når man kan utforske verden og menneskene i den, på egenhånd, eller bare ha en helt vanlig hverdag hjemme? Når man kan slappe av, lege god mat eller bare kjede seg litt. Gjør det noe at en venninne kommer dagen etter og forteller hvor gøy det var dagen før? Jeg er nesten sikker på at man får muligheten til å gjøre noe gøy en gang hun ikke er med. Jeg synes det er helt greit. Noen ganger her jeg det gøy og noen ganger kjeder jeg meg når andre er ute og har det gøy. Det er sånn det er, men rekker ikke bli med på alt hele tiden. Noen ganger må man velge, og noen ganger slipper man å velge fordi man går glipp av noe. Kanskje det ikke gjør så mye å miste telefonen eller med vilje skru den av en dag eller to. Kanskje man opplever noe man ikke hadde trodd man ville. Kanskje man blir kjent med noen man aldri ville snakket med ellers. Kanskje man av og til burde flyte litt med vinden og satse på at det er verd det.

 

I dagens samfunn skal man hele tiden være så innmari tilgjengelig. Å være tilgjengelig kan lage begrensninger også.

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

inmyheels

inmyheels

24, Kristiansand

Jeg er Kristiane og jeg kommer fra Kristiansand men bor nå i Oslo. Her bor jeg sammen med kjæresten. Drømmen min er å bli jordmor og det målet skal jeg nok nå til slutt. Ris og ros tas imot med takk. ENJOY!

INSTAGRAM

Annonser

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits